donderdag 17 november 2016

Dag 8 1e cruisedag

Dag 8 zaterdag 23 /10

Onze eerste nacht op de cruiseboot hebben we goed geslapen ondanks het gebrom van de schroeven. Wij slapen aan de achterkant en hier hoor je die dingen dus beter dan in de kamer van Danny en Marjolein, die helemaal vooraan hun kamer hebben. 
Het ontbijtbuffet was heel uitgebreid en heel westers,dus wie met honger van tafel ging dan lag het aan zichzelf,een goeie afwisseling op de chinese schotels die we 2 keer per dag kregen tijdens de eerste week.
Ze zeggen dat zondag een rustdag is en dat was ook hier vandaag het geval. Je kon naar een uitgebreide uitleg van een acupuncturist en daarna kon je gaan line dansen. Marjolein en ik kozen voor het laatste samen met nog enkele andere vrouwen. Ik weet niet wat men in China onder line dansen verstaat maar we kregen de macarena,de vogeltjesdans en Ymca voorgeschoteld om te leren dansen. Met het het liedje acky breaky heart van Billy Ray Cyrus zat het al wat meer in de goede richting wat betreft countryliedjes. 



Van die dansbewegingen  krijg je dorst dus werd er eerst iets gedronken in de bar vooraleer we gingen eten. Op die manier werd een erg relaxte voormiddag afgesloten en dit was wel eens nodig na de erg gevulde eerste week in China. 
Diegene die wilden werden om 2u verzocht om naar de eetzaal te komen om je badge op te halen om van boord te gaan. We waren nl aangekomen in een stadje met de naam Shibaozhai en hier staat een rood paviljoen van 9 verdiepingen tegen de heuvel aan de rivier.
Om tot aan het gebouw te komen moest je via een lange uitgestrekte markt door het stadje tot aan de ingang van het domein en dan wandelde je nog over een lange hangbrug. 






Het gebouw met de 9 verdiepingen en hoge trappen heb ik overgeslagen maar volgens de anderen was het wel de moeite waard. 






We moesten dezelfde weg terug over de markt en hebben er enkele koopjes op de kop kunnen tikken. Peter en Danny maken er een spelletje van om fors af te bieden en de ene keer lukt het al wat beter dan de andere keer.




wasdag in China

Toen we terug op het schip waren kwam er een andere cruiseboot vlak naast ons liggen en het lag zo dicht dat we de passagiers van die boot een hand konden geven. 


Om 6 uur werd iedereen verwacht voor een welkomstdrink met de kapitein, na het welkomstwoord deed hij zijn ronde door de zaal en kwam hij bij iedereen persoonlijk een toast uitbrengen. 'Avonds stond er weer een  buffet voor ons klaar en om de eerste relaxte dag af te sluiten werd er nog een kopje koffie (of iets dergelijks) gedronken in de bar tijdens een kleine show .




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten