zondag 6 november 2016

Dag 5 Peking- X'ian

Dag 5 donderdag 20 oktober

Onze laatste dag in de hoofdstad van China begon redelijk vroeg in de morgen want de koffers moesten rond 7u klaarstaan voor de kamer. Dit had tot gevolg dat de wekker om 6u afliep en we  alles moesten inpakken en ons klaarmaken vooraleer we gingen ontbijten. Om 8 uur zaten we al op de bus richting een volgende bezienswaardigheid. Allee ,wat je een bezienswaardigheid kan noemen. Een gids verwelkomde ons en vertelde over de zoetwaterparels die daar gekweekt werden en die tot 30 รก 40 parels per schelp konden bevatten. We keken eens rond en zagen de bui al hangen, hier kwamen de bussen met toeristen binnen om hen te doen kopen. 




We bleven hier nogal vrij lang rondhangen vooraleer we naar de zomertuinen  van de keizerin verder reden. Zelfs het korte stukje tot aan de bus stonden ze je dingen aan te smeren zoals bijvoorbeeld een handtas van Gucci , Louis Vuitton of andere chinese namaak .
De zomertuinen waren mooi met prachtige typische Chinese gebouwen , spijtig dat de zon niet aanwezig was door de smog die we al een paar dagen hebben. Eigenlijk wel raar dit fenomeen want soms had je wel echt het gevoel of de zon scheen maar je zag ze niet. 



Peter met de  zotte Ierse gangmaakster van de groep





In het park was het heel erg druk , buitenlandse toeristengroepen,hele families maar ook schoolkinderen brachten een bezoekje. 1 groepje schoolkinderen vroeg of we een foto van hen wilden nemen en begonnen uit hun eigen te poseren.  Eigenlijk is het heel  grappig hoe Chinezen op buitenlandse toeristen reageren, het lijkt wel of wij van een andere planeet komen, dan zijn wij nog blank en blond dan moet je nog eens bruin en kroezelhaar hebben ,die bekijken ze helemaal of ze aliens zijn. 


Ondertussen toch nog tijd gevonden voor een Chinese geocache

Voor de lunch reden we naar de wijk waar in 2008 de olympische spelen hebben geweest, de appartementen waar de atleten logeerden, worden nu tegen een zeer hoge prijs verhuurd . Eigenlijk is het in China niet huren en niet kopen,je betaald een maandelijks bedrag per vierkante meter en dan mag je er 70 jaar in wonen, maar het zal nooit je eigendom worden want de Chinese staat is eigenaar van de grond waar je woonst op staat.



Olympisch stadion oftewel Bird's nest

Stilletjesaan werd het tijd om uit Peking te vertrekken en dus reden we naar de luchthaven. Gisteren werden we door onze gids opgedragen om GEEN nagelknippers, zwitserse messen,vloeibare stoffen enz... in onze koffers te steken maar in je handbagage ,iets wat wij zeer raar vonden, maar ja , het is hier China en misschien gelden hier andere regels. Vandaag vertelde hij dat al die dingen IN de valiezen moesten steken, net zoals in alle andere landen.  Soms toch wel ne rare kwiet zenne,onze Jason.
De vlucht naar X'ian verliep voor de rest zonder problemen en na de landing reden we naar het hotel. Dit hotel is in het zuidelijk deel van de stad gelegen en is een mooi modern gebouw met luxe kamers , een groot verschil met het zogezegde  '5' sterren hotel van Peking. Hier kunnen we het wel 2 nachten uithouden ;-)


 

1 opmerking: