woensdag 2 november 2016

Dag 3 Peking

Dag 3 dinsdag 18/10 

Onze eerste echte dag met de groep en de gids was al direct een goed gevulde dag.
Om 8.10 moesten we klaar staan in de lobby en werden we voorgesteld aan onze 2 gidsen ,Jerry en Tom zoals ze zichzelf noemen . We werden onmiddellijk de bus op geduwd en die ons naar de tempel van de hemel bracht. Wij dachten dat Antwerpse ring erg druk was maar dit is nog veel erger,in deze stad rijden dagelijks miljoenen auto's.Dat is eigenlijk logisch als je weet dat de stad meer dan 11 miljoen inwoners telt en die allemaal over de vele ringwegen rijden.Zoveel dagelijks verkeer veroorzaakt zodoende dikwijls smog , een fenomeen waar we vandaag heel de dag van konden 'genieten'.
Ons eerste bezoek van de dag was aan tempel van de hemel,een mooi gebouw van meer dan 600 jaar oud wat vroeger een religieuze plek was voor de keizers uit de Ming en Quing dynastie.  





Daarna gingen we terug de bus op naar de Hutong wijk, hier deden we een ritje met een riksja door de nauwe steegjes van deze oude wijk. Onze chauffeur was wel een pateeke, hij maakte de rit onvergetelijk met zijn capriolen. In deze wijk werd halt gehouden aan een typisch huis met elk een binnenpleintje en daar rond de keuken,slaapkamers enz..






Onze volgende halte was het restaurant vlakbij het Tiananmen plein of het plein van de hemelse vrede,  de lunch bestond uit allerlei schotels op een draaiplateau  , het ene al lekkerder dan het andere. Een wandeling over het beroemde/beruchte plein kon natuurlijk niet ontbreken, er werd de nodige uitleg gegeven maar de belangrijkste gebeurtenis uit de geschiedenis van China in 1989 werd stillekes verzwegen. De hele tijd hadden we ook het gevoel of we werden achtervolgd en in het oog gehouden door diverse mannen, eigenlijk geen prettig gevoel. 






Onder de beeltenis van Mao gingen we door de poorten van de verboden stad. Dit gigantisch complex van 1 vierkante kilometer groot omvat vele tempels en paleizen die 9999 en een halve kamers zou hebben. Waarom geen 10.000 ? Omdat alleen de hemel er 10.000 zou tellen. 



Na bijna 3 uur te hebben  rondgewandeld bracht de bus ons naar het restaurant voor het diner, maar door de grote drukte kwamen we veel te laat  daar aan en moest ons avondeten in een snel tempo verorberd worden. Waarom zo snel? Omdat we om half 8 bij een theater werden verwacht voor een voorstelling van de Chinese opera. Nog net op tijd zaten we in het theater toen ze begon, een typische gezang waarvan onze oren pijn deden want het leek wel of ze het hele kattenasiel hadden uitgenodigd om te komen zingen. Sommigen vielen ervan in slaap en sommigen moesten heel dringend naar het toilet en kwamen niet meer terug. Deze typische show moet je eens gezien en gehoord hebben als je in China bent maar 1 uurtje is ruim voldoende.
Na de busrit terug naar het hotel werd er nog eventjes nagekaart met Danny en Marjolein over onze eerste dag en  er werd al vlug beslist dat we elk onze bedden gingen opzoeken, want morgen wordt er van ons verwacht dat we om 7.30 terug paraat staan aan de bus. 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten