vrijdag 4 november 2016

Dag 4 Peking

Dag 4 woensdag 19/10

Deze morgen werden we om half 8 verwacht in de lobby zodat we vroeg konden vertrekken. Vanuit het hotel was het door het zeer drukke verkeer in Peking bijna 2 uur rijden naar de Chinese muur , dat toch wel een eindje buiten de stadsgrenzen ligt. Toen we daar aankwamen was er zoals verwacht een massa volk maar eerst nog een bezoekje langs de 'happy room' zoals onze gids de wc noemt. Van die 'happy rooms ' wordt je anders niet erg happy van want het zijn dezelfde modellen zoals je die nog kan tegenkomen in Frankrijk.  Om je een idee te geven,deze foto is een doorsnee wc in China. ;-)



Het is nu geen hoogseizoen en toch was het al pokkedruk,ik wil niet weten hoeveel volk er dan in de zomer op die muur loopt.





Het is er vrij stijl , dus voor mensen met slechte knieĆ«n is het niet erg aangenaam om op te wandelen. Marjolein,Danny en Peter zijn een flink eind op dit bouwwerk gelopen terwijl ik op mijn duizend gemakjes maar een klein stukje gewandeld heb. Ik had het ondertussen te druk met 'poseren' want als je blond bent word je door de Chinezen aangeklampt om mee met hen op de foto te staan maar ook Marjolein ontsnapte er niet aan een heel eind verder. Heel raar gevoel eigenlijk. 



Om 11.45u werden we terug aan het vertrekpunt verwacht en terwijl we naar de bus wandelden werden we nog aangeklampt om iets te kopen. Hoe verder we gingen ,hoe goedkoper het t shirt werd , Peter kon er 1 op de kop tikken voor uiteindelijk 30 yuan terwijl Danny hetzelfde gekocht had voor 50 yuan , wat uiteindelijk ook maar 7 euro is.
De lunch hadden we in een groot restaurant waar alle toeristenbussen stopten,maar vooraleer we eten kregen werden we eerst langs het atelier geloodst waar de vazen en andere spullen gemaakt werd. Dit gaf ons wel een erg groot gepensioneerdenreis gevoel maar het zal erbij horen zeker?. :-) 



Na het eten brachten we een bezoekje aan de tempel van de keizer van de Ming dynastie en daarna kregen we nog een thee tasting in de Hutongwijk .Hier kon men uiteraard de geproefde thee kopen maar een gemiddelde prijs van 19 € voor een pakje thee vond iedereen toch een beetje duur, en ze waren  eigenlijk nog niet erg lekker ook. 





Na de thee ceremonie gingen we weer de bus op voor een ritje door Peking om naar het restaurant te rijden. Hier kregen we typische Peking eend voorgeschoteld, dit fijn vlees moet je volgens de regels van de kunst op een dun pannenkoekje leggen nadat je het gesopt had in een soort soyasaus tezamen met fijne reepjes groenten. Het was erg lekker alsook de andere gerechten die op de typische draaiplateau stonden. 



Na het eten gingen we weer de bus op richting hotel ,waarna we nog even met ons vieren nababbelden over de voorbije drukke dag. 


Kapper op straat in de Hutongwijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten