maandag 3 oktober 2016

Minder dan 2 weken

Over minder dan 2 weken staan wij echt op Chinese bodem, wow nu begint het toch wel echt hééééél dichtbij te komen. De zenuwen beginnen ook stillekesaan naar boven te komen en dat is vooral omdat het allemaal zo onbekend is. De nodige inentingen zijn gedaan , het visum om China binnen te mogen is in de pocket ,(hiervoor moet je wel 2 keer naar Brussel) en de nodige documenten van het reisbureau hebben we ook aangekregen, dus wat kan ons tegenhouden ? 
Het reisprogramma zit overvol ,we gaan veel hoogtepunten van dit enorm land bekijken en het zal zeker geen uitrustvakantie worden. 
We starten onze rondreis in Peking waar we onder andere de Chinese muur, Tiananmen plein en de verboden stad gaan bezoeken. 


Omdat de afstanden zo enorm zijn nemen we ook  enkele binnenlandse vluchten en krijgen zo de mogelijkheid om  het terracotta leger te bezoeken en de panda zoo (hier kijk ik eigenlijk het meeste naar uit) ;-)







De tweede week van onze reis gaan we aan boord van een cruiseschip dat ons over de grootste rivier van China zal brengen , de yangtze rivier. en daar gaan we oa de Drieklovendam bezoeken . Om deze grootste dam ter wereld te kunnen bouwen moesten bijna 2 miljoen mensen het gebied verlaten en ergens anders gaan wonen. De bouw van de dam was  toen heel omstreden  omdat men steden onder water moest zetten die eeuwen oud waren maar ook fabrieken ontsnapten niet aan de grote hoeveelheid water ,wat later dan weer voor milieuproblemen ging zorgen.




We eindigen onze tour in de havenstad Shanghai waar we nog een museum zullen bezoeken en nog wat vrije tijd zullen hebben om een beetje te shoppen. 
Na 14 dagen intensief te zullen rondreizen en vele bezoeken te doen ,zullen er al zeker 4 Belgische passagiers zijn die op de terugvlucht wat slaap gaan inhalen, denk ik. 

2 opmerkingen: