donderdag 13 oktober 2016

China op zijn westers

'Nihao' 
oftewel 'hallo'  in het mandarijn chinees ,een taal waar we absoluut niks van gaan begrijpen.
Dat we in China een serieuze cultuurschok zullen krijgen dat staat wel vast, en niet alleen op taal gebied denk ik. Zo las ik in een reisgids dat slurpen van soep of ander voedsel een teken van waardering is en dat je beentjes van bv kip, gewoon mag uitspugen op tafel. Dat gaat tof worden ;-)

We gaan dan wel naar een  Oosters land maar zullen wel logeren in Westerse hotelketens of iets dergelijks.
In Peking gaan we bijvoorbeeld 3 nachten slapen  in Beijing West International Trade Hotel ,als je de website bekijkt een redelijk kitscherig hotel.  



 De volgende nachten zullen we logeren in X'ian in  Grand barony  hotel en hier blijven we 3 dagen. 



Na ons bezoek aan X'ian nemen we het vliegtuig naar Chongqing waar we aan boord gaan van de cruiseboot die 5 dagen op de Yangtze rivier zal varen . De maatschappij heet Sinorama en het schip  Sinorama Diamond



Het volgende hotel is in Wuhan nl Howard Johnson Pearl Plaza Wuhan



De stad Suzhou is onze volgende overnachtingsplaats en logeren in het hotel Windham garden Suzhou






Onze rondreis eindigen we in Shanghai ,een grote stad aan de kust. Hier verblijven we in Crowne Plaza Lake Malaren Shanghai 


 
Als we al die foto's bekijken zien het er allemaal heel chique hotels uit, maar ben wel benieuwd of ze  in het echt ook zo knap zijn. 

Hopelijk werkt het internet in deze hotels heel goed zodat deze blog regelmatig aangevuld kan worden met onze avonturen in de Volksrepubliek China ,zoals dit land officieel heet.  
We hebben al ergens gelezen dat Facebook en andere sociale media gecensureerd zal zijn door de chinese overheid en daardoor zullen we waarschijnlijk geen up date van deze blog via facebook kunnen plaatsen.  Ben je toch geïnteresseerd om onze reis te volgen dan kan je je e mail adres plaatsen in het vakje links bovenaan in de balk, en zo krijg je automatisch een berichtje in je mailbox dat er iets is gepost in deze blog. 


再见 Zàijiàn oftewel tot ziens !
 


1 opmerking: